Fackböcker

Fackböcker

Bokomslag Hej klimakteriet - lite vallningar har väl ingen dött av : texter om livet kring 50 (inbunden)Hej klimakteriet – lite vallningar har väl ingen dött av
Åsa Albinsson och Maria Fröjdh
Bonnier Fakta, 2014

Hej klimakteriet är både en faktabok och en antologi. Förutom Åsa Albinsson och Maria Fröjdh medverkar också Emma Hamberg, Karin Björkegren Jones, Sissela Kyle, Nina Lekander, Nedjma Chaoche Liljedahl, Mian Lodalen, Pia Sundhage och Camilla Thulin. Boken uppmärksammades stort i tidningar, tv och radio.

Sagt om Hej klimakteriet:

”Den 18 oktober infaller varje år den internationella klimakteriedagen. Vem visste det? Inte jag och under läsningen av ”Hej klimakteriet” får jag den ena lektionen efter den andra när författarna Åsa Albinsson och Maria Fröjdh för läsaren genom den medicinska forskningen och de kulturella labyrinter som omger klimakteriet.”
Göran Greider i Expressen

”En väldokumenterad bok om livet runt menopausen, en blandning av senaste forskningsrönen och en rad personliga betraktelser.”
Inga-Lill Mosander i Aftonbladet

 

Bokomslag Vi Föräldrars stora bok om barn : graviditet, förlossning, föräldraskap, barn 0-6 år (inbunden)Vi Föräldrars stora bok om barn
Maria Fröjdh och Maria Zamore
Bonnier Fakta 2012, 2015

Vi Föräldrars stora bok om barn är en fackbok i tre delar:
Del 1, Vänta barn: Graviditet, förlossning och adoption.
Del 2, Ditt barn: Barnets utveckling – och det som kan vara aktuellt i olika åldrar.
Del 3, Att vara förälder: Mer om amning, mat, sömn, hälsa, barnsäkerhet och föräldraskap.
Boken fick ett varmt mottagande och kom i en ny, reviderad upplaga 2015.

stora-boken-om-sjuka-barn---0-6-arStora boken om sjuka barn
Maria Fröjdh i samarbete med barnläkaren Gösta Alfvén
Vi Föräldrar/Norstedts, 2009

Ett exklusivt symtomschema och genomarbetade texter om sjukdomar från A till Ö är grunden i Stora boken om sjuka barn. Men därtill genomlyser den alla delar som påverkas när ett barn blir sjukt, som hur man ger medicin, hur man stöttar sitt barn i vården och hur man undviker smitta på förskolan.