Fint mottagande av 2,32 meter under havet

Fint mottagande av 2,32 meter under havet

Romanen 2, 32 meter under havet är här och har redan fått flera fina omdömen.

”När jag läser vill jag väckas. Planlöst vandra omkring i språket. Förundrad. Jag vill drabbas, psykiskt och fysiskt. Jag vill att texten ska slå an en sträng och sedan få den att ihärdigt darra någonstans djupt inom. Maria Fröjdhs roman, 2,32 meter under havet, gör just detta. Där finns en täthet i språket, en slags otvingad hetta. Fröjdh ger språket liv. Sedan låter hon det långsamt flyta ut och sprida sig. Fritt. Vildsint./––/ Maria Fröjdh väver skickligt samman två perspektiv, pappans och dotterns. Författaren står utanför och tittar in, men lyckas ändå skapa en närhet till karaktärerna. Det är i den närheten jag fastnar. 2,32 meter under havet är en drabbande roman. Hudlös. Det är en roman som jag kommer bära med mig långt och länge.”
Amanda Mjörnman i Dagens Bok

”Livet är en lära om avsked och förlust. Maria Fröjdh skriver denna lära utan överdrifter, men med en tyglad och visuellt verkande prosa. Med humor, humör och djupt kända erfarenheter.”
Jan Karlsson i Kristianstadsbladet och Ystads Allehanda

”Jag fängslas av Maria Fröjdhs träffande berättelse av ett sorgligt psykologiskt drama, välskrivet och sparsmakat. Det känns som 60-tal, en tid då anorexi förmodligen var förhållandevis okänt för gemene man. ”
Inger Lundqvist i Norran

”Lysande är hur författaren vågar uppehålla sig vid och gå till botten med pappans och Alices förtvivlan och oförmåga att mötas. Med största lojalitet tar hon sig an bådas livssituation och låter det dramatiska slutet bli en möjlig öppning utan att vara tillrättalagt. De starka personskildringarna lämnar avtryck länge efteråt.”
Ida Andersen, Bibliotekstjänst

”Språket flyter bra och är vackert på flera ställen, nästan sensuellt ibland med metaforer som överraskar.”
Leif Wilehag, Nättidningen Alba.nu

”En ädelfrukt är denna tredje roman av författaren.”
Lotta Palmelius i Icakuriren

 

 

Kommentarer är stängda.